Drottning Silvias Stiftelse uppmärksammar händelserna i Malmö

Olof Stenhammar/ordförande, Susanne Carlzon/verksamhetschef och Carl-Gustaf Piehl/styrelseledamot i Drottning Silvias Stiftelse besöker Fryshuset i Malmö. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

18 november 2019.

Delar av ledningen i Drottning Silvias Stiftelse – Care About the Children besökte tillsammans med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Malmö för att dela ut ett extra projektstöd till FRYSHUSET för insatser riktade mot unga i Malmö regionen.

    – Med det här stödet kommer Fryshuset i Malmö att nå fler unga i destruktiva miljöer, säger Mohammed Rabani, chef för Fryshuset i Malmö.

Genom besöket hos Fryshuset i Malmö vill Stiftelsen visa sin uppskatting för aktörer som Fryshuset som arbetar för att lösa och förebygga problem. Man hoppas att bidraget ska göra att unga i utsatthet känner en ökad trygghet, har en mer meningsfull fritid och får en mer positiv syn på sin egen framtid.

Drottning Silvias Stiftelse – Care About the Children har gemensamt med Kronprinsessparets Stiftelse, några större familjestiftelser samt några privatpersoner beslutat att stödja Fryshushets verksamhet i Malmö. Tillsammans tillförs resurser så att Fryshuset kan utvidga sin förebyggande verksamhet för unga som är på väg eller redan är i kriminella miljöer i Malmö.

– Vi är otroligt glada och tacksamma för det här kraftfulla stödet! Nu kommer vi kunna utöka och nå ut till så många fler ungdomar som befinner sig i utanförskap och destruktiva miljöer. Vi har redan idag relationer till dessa unga och nu kan vi också ge dem konkret vägledning och hjälp att gå från hopplöshet till ett liv av möjligheter, säger Mohammed Rabani Fryshusets verksamhetschef i Malmö.

Fryshusets verksamhet vänder sig till ungdomar 13-18 år med ett mentorskapsprogram och i öppenvårdsinsatser där arbetet bedrivs i när- och hemmiljön. Föräldrarna engageras och är en naturlig och viktig länk i programmet som också engagerar andra samhällsaktörer som en del i arbetet.

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna